Dag en nacht bereikbaar 06-38617640
Logo

Blog

Vrije keuze bij een uitvaartverzekering?

Vrije keuze bij een uitvaartverzekering?

Vrije keuze bij een uitvaartverzekering?
Sky Uitvaartbegeleiding kan helpen!

Bent u verzekerd bij DELA, Yarden of heeft u een andere uitvaartverzekering afgesloten? Ook dan kan Sky Uitvaartbegeleiding de uitvaart voor u verzorgen. U bent absoluut niet verplicht om de uitvaart door de verzekeraar te laten regelen en ook niet aan de verzekeraar gebonden. De verzekering gebruikt u voor de betaling van de (gedeeltelijke) uitvaartnota.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekering een van tevoren vastgesteld bedrag uit, wat op de polis vermeld staat. Hiermee kunt u een gedeelte of de gehele nota van de uitvaartonderneming van uw keuze betalen. U kunt het bedrag ook besteden aan andere zaken dan de uitvaart.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering heeft u recht op een pakket aan diensten en goederen. Hierbij worden alleen beperkte basisproducten vergoed, zoals een standaardkist, 50 basiskaarten en een standaard bloemstuk. Vaak bestaat er geen vrije keuze in het crematorium en dus weinig keuzevrijheid. Toch kunt u andere keuzes maken, maar dan hangt daar wel een extra prijskaartje aan en moet u bijbetalen. U heeft alsnog de keuze om de uitvaart te laten verzorgen door een zelfgekozen uitvaartonderneming. De verzekeraar dient dan een vastgesteld bedrag uit te keren. Sky Uitvaartbegeleiding kan u ook in dit geval bijstaan. Ik ga graag voor u in gesprek met de verzekeringsmaatschappij. Het bedrag dat de verzekering uitkeert kan mogelijk iets lager uitvallen dan op de polis, maar mijn kosten zijn gemiddeld lager dan die van de verzekeringsmaatschappij. Vergeet niet dat u in dit geval ook vrije keuzes kunt maken en niet gebonden bent aan standaard opgelegde keuzes.

Wilt u vrijblijvend een afspraak maken om uw uitvaartpolissen te bekijken of heeft u advies nodig? Neem dan gerust contact op met Brenda van Sky Uitvaartbegeleiding.