Dag en nacht bereikbaar 06-38617640
Logo

Blog

Uitvaartwensen overzicht

Uitvaartwensen overzicht

Trouw- en geboortekaarten

Als klein kind droomde ik al over de perfecte jurk. Ik wist precies hoe ik eruit wilde zien wanneer ik de partner van mijn dromen zou trouwen. Ook toen ik die kanjer gevonden had en het hem ook een goed idee leek, duurde het nog ruim een jaar voordat alles uitgedacht en geregeld was. De trouwkaarten werken uiteindelijk ook verzonden. Al ver voor de eerste test met 2 blauwe streepjes begon ik na te denken over hoe de komst van hem of haar eruit zou zien. Het kleine wondertje dat later in mijn buik groeide deed me volop nadenken over de kleur van het kamertje, de stofjes in het bed en de inhoud van mijn vluchtkoffertje. Het duurde zo’n 8 maanden voordat het geboortekaartje uiteindelijk de deur uit ging.

Mijlpijlen

We sturen bij veel mijlpalen in ons leven een kaartje. Verjaardagen, kerstdagen, onze stille geliefdes, zomaar, bij ziekte en dus ook trouwen en geboortes. Alles wordt goed doordacht. Wat willen we zeggen? Welke sfeer moet het uitstralen? Welke kleuren zijn belangrijk? Maar die laatste kaart die we versturen, daar hebben we vaak nog niet over nagedacht. Hoe komt het toch dat we over van alles nadenken en het in ons hoofd al vormgeven, maar dat we ons vaak laten overvallen door de keuzes voor het laatste moment? Is het gemakzucht, door het aan de nabestaande over te laten? Is het door het ontbreken van kennis van alle mogelijkheden? Of willen we er niet aan denken omdat “het dan gebeurt”?

Uitvaartwensen overzicht

Als uitvaartbegeleidster kan het natuurlijk niet anders, dan dat ik zelf al goed heb nagedacht over hoe mijn afscheid eruit moet komen te zien. En alhoewel ik er niet naar uitkijk zoals ik dat heb gedaan met mijn huwelijk en de geboortes van mijn kinderen, vind ik het toch een fijn idee dat het al uitgedacht is. Alles beschreven in een uitvaartwensen overzicht. Dan hebben mijn nabestaanden rust en overzicht. En is het precies de kleur, de stof, de manier en de kaart die het beste bij mij passen.