Dag en nacht bereikbaar 06-38617640
Logo

Blog

Persoonlijke uitvaartwensen

Persoonlijke uitvaartwensen

Ziek

We grappen allemaal wel eens dat de pakketbezorger inmiddels onze naam kent. En doordat we niet alle pakjes houden, ook diegene, bij wie we ze weer retour brengen. In mijn geval leerde ik op deze manier een fijn stel mensen kennen. Altijd in een voor een praatje en ik ging steeds weer overstag voor hun heerlijke producten zoals cupcakes en chocolade. Dat zij het moedige besluit namen hun winkel te sluiten na een zeer slechte diagnose, deed bij veel mensen in Hellevoetsluis zeer. Wie heeft er niet op de automatische piloot met zijn retourpakket voor de gesloten winkel gestaan om zich vervolgens af te vragen hoe het met ze zou gaan?

Afscheid

9 maanden na het dichtdraaien van de winkeldeur ging op een zaterdagavond mijn telefoon. Ik hoor direct wie het is en weet waarom ze belt. Niet veel later zit ik bij haar op de bank met een kop thee terwijl haar man op een bed in de kamer ligt. Hij is nog een schim van de vrolijke man die mijn pakjes retour nam.

We nemen uitgebreid de tijd om te praten. Om haar te laten vertellen over de laatste maanden. Over hoe ze alles samen hebben gedaan en zo goed afscheid hebben kunnen nemen. In die tijd is er ook uitgebreid gesproken over het afscheid en de uitvaart eruit moeten komen te zien. Al zijn wensen staan op papier en geven niet alleen mij richting. Maar vooral veel duidelijkheid en rust aan het rouwende gezin dat hij achter laat.

Een persoonlijke uitvaart

Stapje voor stapje doorlopen we samen de mooie en intense week tot aan het afscheid. De besloten uitvaart is precies zoals hij en zijn gezin voor ogen hadden, in de strandtent waar ze zo graag kwamen. Afsluitend een borrel en toast met alle vrienden, familie, collega’s en bekenden om zijn leven te vieren en troostende herinneringen op te halen. Omringd door warmte laat ik dit gezin achter. In de wetenschap dat hij enorm gemist zal worden. Maar dat we terug kunnen kijken op een uitvaart geheel naar zijn eigen wens.

Uitvaartwensen document

Een mooi afscheid en een passende uitvaart. Dat is wat iedereen voor zichzelf wil. Je wilt immers ervoor zorgen dat jouw nabestaanden de tijd krijgen om hun verdriet te verwerken. Door vooraf al over je uitvaartwensen na te denken en vast te leggen in een document, ontstaat er lucht en rust in de zwaarte van het onderwerp. Dit geeft overzicht en houvast in de emotionele chaos. Mocht je zelf ook alvast na willen denken over hoe jouw afscheid en uitvaart eruit moeten komen te zien, neem dan vrijblijvend contact op. Dan kom ik graag bij je langs voor een kop thee en bespreken we de mogelijkheden.