Dag en nacht bereikbaar 06-38617640
Logo

Blog

Een persoonlijke uitvaart

Een persoonlijke uitvaart

Overlijden, dood, begrafenis, crematie, uitvaart.

Het zijn woorden waar we liever niet te veel aan denken. Omdat we ons direct realiseren welk verdriet ermee gepaard gaat. Toch komt er voor ons ieder een keer het moment dat we een geliefde of dierbare verliezen. Het kan zijn dat je het al tijden aan zag komen, of het overkomt je volkomen onverwacht. In beide gevallen is een goed afscheid een belangrijk onderdeel van het rouwproces en de manier waarop we onze geliefde of dierbare herinneren. Een persoonlijke uitvaart kan veel rust en troost bieden of zelfs zorgen voor berusting bij degene die komt te overlijden. Ik hoor je denken. Persoonlijke uitvaart? Berusting? Hoe dan?

Vragen

Mijn antwoord daarop is simpel. Door een antwoord te zoeken op al jouw vragen en wensen. Of een uitvaart werd afgesloten met een biertje zoals Ome Henk dat altijd dronk of dat de buurvrouw haar zo geliefde bloemen uit haar eigen voortuin rondom de kist had staan zijn veel belangrijkere zaken dan de vele vragen die vaak als eerste in ons opkomen. Hoeveel mensen kunnen er in het uitvaartcentrum? Wat zijn de kosten van een uitvaart? Hoe werkt een crematie? Hoelang duurt een begrafenis? En hoeveel dagen na overlijden vindt de uitvaart plaats? Samen nemen we al je vragen door. Zodat we ons daarna kunnen richten op hoe het afscheid eruit moet komen te zien. We kijken naar wat belangrijk is voor jullie als nabestaanden en naar wat belangrijk was voor de overledenen.

Persoonlijk

Alles is mogelijk, niets moet, maar alles mag. Uiteraard binnen de grenzen van de wet. Ik zeg dit omdat een betekenisvolle en persoonlijke uitvaart ontstaat daar waar we alle ‘omdat het zo hoort’ en de ‘zo wordt het altijd gedaan ’ los worden gelaten. We kijken goed naar wat jullie geliefde/dierbare zo uniek maakte en baseren de beslissingen die genomen moeten worden hierop. Er is dan ruimte voor al jullie eigen inbreng en ideeën. Zo ontstaat er een gevoel van controle over hoe het afscheid moet verlopen. Zo ontstaat er rust en houvast. Zo ontstaat er een afscheid dat troost biedt.